Zapiekanka z bakłażanem - zdrowa kuchnia
SKŁADNIKI:
- 2 średniej wielkości bakłażany
- 4 duże marchewki
- 4 duże ziemniaki lub 0,5 kg topinamburu
- garść orzechów włoskich/ ser żółty starty do posypania/ 2 łyżki nasion konopnych
- przyprawy do warzyw: rozmaryn, tymianek, szczypta pieprzu
Dołóż na moment ziemniaki/ topinambur i marchewkę do bakłażanów i dobrze wszysko wymieszaj z przyprawami.
Wysmaruj formę masłem klarowanym lub olejem kokosowym. Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Wyłóż warstwami warzywa do formy, przeplatając je z orzechami, konopiami i serem żółtym, i wstaw wszystko do piekarnika na ok 20 minut.
GOTOWE ;-))
SMACZNEGO ;-)
Komentarze
Prześlij komentarz
Na moim blogu nie publikujemy w komentarzach linków "do follow". Zostaną potraktowane jako SPAM.